Yükseköğretim Kalite Kurulu, 28.12.2020 Tarihinde Üniversitemizde Çevrimiçi İzleme Ziyaretini Gerçekleştirdi.

•  29 Aralık 2020 Salı

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Üniversitemizin 2017 yılında geçirdiği dış değerlendirme sürecinin izlenmesi kapsamında bir dizi çevrimiçi toplantı yoluyla üniversitemizi değerlendirdi. Prof. Dr. Nuray Keskin’in takım başkanı olarak katıldığı toplantıda akademik değerlendiriciler Prof. Dr. Ahmet Onay ve Prof. Dr. Hüseyin Erten takım üyeleri olarak izlemede yer aldı. Doktor Öğretim Üyesi Tuba Canvar Kahveci de YÖKAK gözlemcisi olarak toplantılarda hazır bulundu.

Takım üyeleri öncelikle Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin ile bir tanışma toplantısı gerçekleştirdi. Ardından Kalite Komisyonu adına Kalite Koordinatörümüz Doç. Dr. Uğur Akın komisyonun çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. Öğleden sonraki oturumda ise Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin üniversitemizin faaliyetleri hakkındaki sunumunu gerçekleştirdi. Rektörümüz görev süresi boyunca yapılan yenilikleri aktararak, ders ve müfredat ile ilgili gelişmeler, proje, destek ve teşvikler, bilimsel çalışmalar ve işbirlikleri, personele hizmetler, uluslararasılaşma, sosyal imkanların iyileştirilmesi, yeni birimlerimiz, uzaktan eğitim, izleme ve değerlendirme raporu verileri ve tanıtım faaliyetleri konularında detaylı olarak Senato üyelerimizi ve izleme takımını bilgilendirdi.

Sonraki oturumda izleme takımı birim ve bölüm kalite temsilcileriyle kalite çalışmalarının yaygınlaştırılması çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Kapanış toplantısında ise izleme toplantılarının değerlendirilmesi yapıldı.

Toplantıların bitiminde Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin izleme takımı üyelerine üniversitemizin geliştirilmesine önemli katkılar sunacak bu süreçte yer aldıkları için teşekkürlerini iletti.