Program Akreditasyon Bilgilendirme Toplantısı

Program Akreditasyon Bilgilendirme Toplantısı

•  23 Kasım 2021 Salı

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü tarafından, 23 Kasım 2021 tarihinde Şehit Ömer HALİSDEMİR konferans salonunda Program Akreditasyon Bilgilendirme Toplantısı yapıldı. Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin’in katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıya, Rektör Yardımcılarımız, Birim Kalite Komisyon Başkanlarımız ve Başkan Yardımcılarımız ile Birim ve Bölüm Kalite Temsilcilerimiz katıldı.  Öncelikle Kalite Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Seda DEMİR Kalite Koordinatörlüğüne yönelik kısa bir tanıtım yapıp program akreditasyonları sürecinde Kalite Koordinatörlüğü olarak tüm birim ve bölümlerle sürekli iletişim ve etkileşim halinde olunacağını ifade etti.  Sonrasında Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Uğur AKIN başta Birim Kalite Komisyon Başkanları ve Başkan Yardımcıları ile Birim ve Bölüm Kalite Temsilcileri olmak üzere tüm öğretim elemanlarımızın işbirliğinde program akreditasyon sürecini bir an önce başlatmanın gerekliliğini ve önemini vurguladığı bir konuşma yaptı. Ardından Rektör Prof. Dr. Bünyamin ŞAHİN yönetim olarak üniversite genelinde tüm birim ve bölümlerimizle akreditasyon çalışmalarına başlamak konusunda kararlı olduklarını, bu kapsamda gerekli tüm desteğin sağlanacağını ve üniversitemiz öğretim elemanlarının tamamının işbirliğini ve özverili desteğini beklediklerini ifade etti. Daha sonra Kalite Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi F.Özge MAVİŞ SEVİM program akreditasyonuna yönelik bilgilendirici bir sunum yaptı. Sunumda akreditasyon, amaçları, ölçütleri, süreci ve yapılacak işlemler, yetkilendirilen ulusal ve uluslararası kuruluşlar, akredite olan programların yıllara göre artış miktarları ve başvuru sürecindeki önemli tarihlerden bahsedildi. Sununun ardından katılımcılarla kısa bir soru cevap etkinliği gerçekleştirildi ve toplantı son buldu.

Bilgilendirme sunumuna ulaşmak için tıklayınız.